Kao i svake godine tijekom mjeseca ramazana svaki medžlis posjeti ili muftija ili njegov izaslanik u znak podrške imamima i džematu, ali i stalne brige Mešihata Islamske zajednice za zajedničko djelovanje u svim segmentima naše zajednice. Stalna podrška džematima, aktualizacija i svakodnevna koordinacija Mešihata i drugih organizacijskih tijela kroz ramazanske posjete samo učvršćuju misiju Islamske zajednice u kojoj imami i muallime rade na dobrobiti svih muslimana i šire zajednice.
Tako je i u utorak 5.6. bilo kada su zamjenik muftije Mevludi ef. Arslani i tajnik Mešihata mr. Nermin ef. Botonjić posjetili Medžlis Islamske zajednice Karlovac, odnosno džemate uz granicu s BiH, Maljevac i Bogovolju. U Maljevcu su nazočili iftaru čiji je organizator bila Ambasada Kraljevine Saudijske Arabije iz Sarajeva u suradnji s Medžlisom Islamske zajednice Karlovac, a iz Programa organizacije iftara Sluge dvaju časnih harema kralja Selmana bin Abdul-Aziza. Izaslanike muftije je ispred mesdžida dočekao glavni imam Admir ef. Muhić sa svojim suradnicima te im je uručio domaće ruže. Predsjednik Medžlisa Suljo Bašić sa svojim zamjenikom Muhamedom Đogićem nije krio zadovoljstvo ovom posjetom. Na iftaru se, koji je bio priređen unutar mesdžida, kupilo 30 džematlija sa svojim imamima i gostima. Nakon iftara Mevludin ef. Arslani je sa Almirom ef. Šabićem pohodio Bogovolju gdje se u svojstvu muftije obratio prije teravije, a Nermin ef. Botonjić u društvu Halida ef. Dolića se obratio u istom svojstvu u Maljevcu.
Džematlije su od izaslanika imale priliku čuti aktualnosti u zajednici na svim poljima rada te presjek svih aktivnosti. Govorili su o svetosti mjeseca ramazana, važnosti ramazanskih druženja, ali i pomaganja onih koji su u nevolji. Naglašeno je da ova dva džemata iako u statusu džemata imaju učinak kao da su dva medžlisa jer su aktivnosti raznovrsne, dinamika učinkovitosti vrlo izražajna, od izgradnje gasulhane u Maljevcu do izgradnje munare i otvorenju džamije u Bogovolji, od uvođenja islamskog vjeronauka u nove škole do aktualizacije izgradnje Islamskog centra u Maljevcu. Nermin ef. i Mevludin ef. čestitali su džematlijama na kontinuiranom radu te istakli zasluge imama na predanoj misiji koju ostvaruju u ovim pograničnim džematima.
Medžlis Islamske zajednice Karlovac ima tri aktivna džemata sa tri imama i muallimom što ga svrstava u složene medžlise u Hrvatskoj.

Admir ef. Muhić