Nitko ne zna gdje se nalazi Ebu Bekr el-Bagdadi

Lokalni izvor iz  iračke županije Ninevi objavio je 28. veljače da se vođa terorističke organizacije Daiš Ebu Bekr el-Bagdadi obratio svojim sljedbenicima sa objavom da je organizacija doživjela poraz, te da se raspuštaju vojne formacije i prelazi na gerilsko ratovanje to jest odlazak u planine i gerilsko ratovanje. Predlaže svojim borcima da se povuku u brda pokrajine Ninevi i otuda napadaju iračke vojne postrojbe. Prema tim izvorima Bagdadijev govor nazvan je hutbetul-vedda'a (oproštajni govor). El-Bagdadi savjetuje svojim borcima da se ne predaju iračkim vojnicima nego neka ostave za sebe zadnji metak i nikako se ne predaju iračkim vojnicima. Prema istom izvoru članovi Medžlisa šure mudžahidina uglavnom su napustili Mosul i pobjegli u sirijska brda.

Dan nakon Bagdadijeva govora pristalicama primijećeno je prema istom izvoru da je mali broj njegovih ratnika ostao na položaju. Kod ubijenih Daišovaca pronađeni su osobni dokumenti i radi se uglavnom o Libijcima, Sirijcima i Tunižanima. S druge strane bojište je napustilo mnogo Daišovaca iz istočno-azijskih zemalja. Na bojištima su ostali uglavnom ratnici iz Europe koji su svjesni da nemaju kuda pobjeći. Da bi moglo biti istine u ovoj vijesti govori i podatak da je dan prije objave vođena jedna od najkrvavijih bitaka u Mosulu. Irački izvori govore da je toga dana poginulo oko 700 Daišovaca. Treba međutim istaći nepouzdanost informacija koje dolaze sa mosulske bojišnice jer su se do sada u velikom broju slučajeva pokazale netočnom. Međutim ove zadnje informacije govore detaljnije što se događa na bojištima. Daiš je sa svojim ratnicima unakazio istinu o našoj vjeri do neprepoznatljivosti. Napadi na našu vjeru postali su svakodnevnica kojima se ne vidi kraj. Nakon što ta teroristička organizacija nestane trebat će godinama istraživati što se to dogodilo. Biti će to zadatak svih muslimanskih institucija.

Među stanovnicima Mosula u okruženju nalaze se i pripadnici Daiša čiji se pokušaj bijega pomno prati

Zanimljivo je istaći da Ebu Bekr el-Bagdadi u svom oprostnom govoru ni jednom riječi nije spomenuo gradić Dabik na sjeveru Sirije koji za pripadnike Daiša predstavlja simbol hilafeta. U tom gradiću bila je smještena propagandna mašinerija ove terorističke organizacije. Službeno glasilo organizacije zvalo se Dabik odakle su odlazile vijesti terorista u cijeli svijet.