Muhammed Ali sa sinom Muhammedom Juniorom

Vraćajući se sa odmora sin boksačke legende Muhammeda Alija, Muhammed Ali Junior zaustavljen je i zadržan dva sata na jednom aerodromu na Floridi. Tijekom ispitivanja pitan je za vjersko opredjeljenje. Prema izjavi Muhammedovog odvjetnika Chrisa Mancinija zadržan je u policijskoj postaji u zračnoj luci samo zato jer je muasliman. Muhammed Ali Junior ima 44 godine i ima sedam sestara od 4 žene koliko se puta ženio. Muhammedova majka Belinda prešla je na islam 1967. godine u uzela novo ime Halila Ali. Ona je Muhasmmedu Aliju rodila troje djece Muhammeda Junioira i dvije kćeri Džemilu i Rešidu

Muhammed Ali Junior sa suprugom Šakirom i dvjema kćerima

Nakon što je bez ikakva razloga priveden u zračnoj luci odveden je u sobu za ispitivanje i dva puta je upitan za vjeru kojoj pripada. Sa njim su pored supruge i djece bili i Muhammedova majka koja je u nekoliko navrata pokušala doznati za razloge njegova privođenja. Nije dobila odgovor osim da čeka. Za vrijeme njegova ispitivanja situacija se dosta usijala. Supruga i majka pokušale su kontaktirati ministarstvo nacionalne sigurnosti.

Nakon što je Muhammed pušten doznalo se da je glavni razlog njegova zadržavanja u policijskoj postaji u zračnoj luci bio islam.