Glavni imam Medžlisa IZ Split, Vahid ef. Hadžić, na poziv gradonačelnika Splita, Ive Baldasara, 1. i 2.06.2016., učestvovao je u dvodnevnom uzvratnom posjetu Tuzlanskom i Zeničko-dobojskom kantonu te gradovima Tuzli i Zenici u Bosni i Hercegovini. Pored imama uz gradonačelnika u Bosnu i Hercegovinu putovali su Nikola Horvat, voditelj odjela za međunarodne poslove, Marina Protić, pročelnica Ureda Grada,  Edin Nurkić, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine grada Splita i Kadro Kulašin, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Splitsko-dalmatinske županije.

Tijekom prvog dana posjeta gradonačelnik Baldasar s delegacijom susreo se s premijerom Tuzlanskog kantona Begom Gutićem i ministrom obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zlatanom Muratovićem sa suradnicima, te Elmirom Mujkanovićem, predsjednikom GU „Bridge“ koji je ujedno i koordinator ovog uzvratnog posjeta, kao i članovima KDB Preporoda i HKD Napretka.

Inače, građanska udruga Bridge zalaže se da se uz pomoć Bošnjaka iz Splita, a uz potporu institucija lokalne vlasti izgrade mostovi prijateljstva između građana dvaju gradova. Nakon susreta s premijerom kantona delegacija je posjetila franjevački samostan gdje je  nazočan bio i generalni konzul Republike Hrvatske u Tuzli Ivan Bandić.

Dobrodošlicu splitskoj delegaciji izrazio je i prvi čovjek Tuzle Jasmin Imamović sa suradnicima. Razgovaralo se o političkoj i gospodarskoj situaciji u ova dva grada, iskazala potreba za razmjenom iskustava, a Tuzlaci su izrazili poseban interes za iskustva vezana za razvoj turizma kojeg oni baziraju na svojim slanim jezerima.

Gradonačelnici Splita i Tuzle s delegacijom posjetili su tuzlanskog muftiju  Vahid ef. Fazlovića gdje su u ugodnoj atmosferi razmijenili informacije po pitanju potreba muslimana u našem gradu i županiji. Domaćin, tuzlanski gradonačelnik Imamović, proveo je splitsko izaslanstvo centrom grada pokazavši  Panonicu, Solni trg, Kapiju - mjesto najvećeg stradavanja civila tijekom posljednjeg rata u BiH kad je od srpske granate poginula 71 mlada osoba, a 150 ranjeno. Tijekom boravka u Tuzli gradonačelnik Baldasar informirao se i o položaju Hrvata u BIH.

Također je bilo riječi i o mogućnostima daljnjeg unaprjeđenja kulturne suradnje. Drugog dana posjeta gradonačelnik Baldasar s delegacijom sastao se s tuzlanskim gospodarstvenicima u Kantonalnoj gospodarskoj komori, nakon toga delegacija je otputovala u Zenicu gdje se susrela s v.d. gradonačelnikom Zenice Selverom Kelešturom, predstavnicima Zeničko-dobojskog kantona i vodećim ljudima ragbi kluba Čelik u prostorijama kluba.

Nakon uspješne posjete Bosni i Hercegovini delegacija se sretno vratila u naš Split. Zaključak svih sudionika posjete je da ovakve posjete pomažu u razmjeni iskustava, približavanju ljudi, a i razvijanju kulture, sporta i gospodarstva.

 Kadro Kulašin