U Novom Pazaru je, 24.5.2017. godine, održano 5. međunarodno natjecanje iz vjeronauka na kojem smo u ekipnom poretku osvojili izvrsno 3. mjesto.

Pobjednici državnih natjecanja iz regiona okupili su se na jednom mjestu kako bi pokazali svoje znanje. Naše reprezentativke bile su Drita Duraj iz Vinkovaca s mentorom Mirzom ef. Delićem te Ajna Harambašić i Iman Kapetanović iz Zagreba (mentori m. Lamija Alili i Halid ef. Dolić). Specijalno za ovo natjecanje u veoma kratkom roku, svi finalisti morali su upotpuniti ranije stečeno znanje novim sadržajima koje su istovremeno dobili od organizatora natjecanja iz Rijaseta. S obzirom na izvrsnost koja ih krasi čini se da im to i nije bilo teško, a znanje koje su pokazali u finalnom dijelu natjecanja govori tomu u prilog. Zapravo, svi smo bili fascinirani kako su pored školskih obveza i brojnih ispita pred kraj godine uspjeli naučiti i ovo dodatno gradivo.

Muftija sandžački prof.dr. Mevlud ef. Dudić bio je domaćin na predispitnom prijemu gdje je ohrabrio natjecatelje i uputio motivirajuće poruke za postizanje što boljih životnih uspjeha. Primijetili smo i jednu zanimljivost: Od ukupnog broja kandidata, među najboljima, bio je samo jedan dečko i dostojno je branio muški rod na manifestaciji dominantnog ženskog super znanja. Našim je predstavnicima teško palo što su u polufinalu izgubile samo za jedan bod. Mi se ponosimo njihovim uspjehom, čestitamo za izvrstan rezultat kako natjecateljicama tako mentorima i roditeljima.