Na poziv dr. Walida Al-Shuajba, zamjenika ministra vakufa i islamskih pitanja koji je ujedno i predsjednik odbora (medžlisa) za koordinaciju međunarodnih natjecanja Kur'ana države Kuvajta, g. Khaled Yassin prisustvovao je drugom sastanku za međunarodna natjecanja Kur'ana koji se održao u samom sjedištu Odbora države Kuvajt u gradu Kuvajtu u periodu od 10. do 13. ožujka 2018. godine.

Na tom sastanku naše Europsko međunarodno natjecanja učača Kur'ana postalo je punopravnom članicom Odbora za međunarodna Kur'anska natjecanja i nagrade, te je naš predstavnik g. Yassin, glavni povjerenik natjecanja, izabran za člana istog Odbora.

Odbor se sastaje jednom godišnje u Kuvajtu te rasporavljaju o pet generalnih točaka vezanih za natjecanje:

  • Usvajanje glavnih smjernica/pravila međunarodnih natjecanja učača Kur'ana.

  • Prezentacija izvještaja i preporuke

  • Prezentacija web stranica koordinacijskog odbora

  • Prezentacija digitalnog programa za međunarodna natjecanja i nagrade

  • Pravila izbora ocjenjivačke komisije međunarodnog natjecanja

Koordinacijski odbor za međunarodna Kur'anska natjecanja i nagrade, sa sjedištem u Kuvajtu, jedini je glavni koordinacijski odbor koji okuplja predstavnike svih zemlja u kojima se održavaju međunarodna natjecanja učača Kur'an. Članovi odbora čine predstavnici 16 zemalja, koji su  su ujedno i glavni odgovorni ljudi svojih natjecanja. (Kuvajt, Saudijska Arabija, Ujedinjeni arapski Emirati, Katar, Bahrejn, Jordan, Sudan, Egipat, Maroko, Tunis, Libanon, Alžir, Nigerija, Rusija, Turska, Malezija i Hrvatska.

Na sastanku izabran je novi podpredsjednik odbora iz Ujedninjenih Arapskih Emirata (Dubajsko natjecanje učača Kur'ana).

U sklopu sastanka Hrvatska je bila među rijetkim zemljama koje su imale izlaganje u power pointu o kvaliteti i organizaciji natjecanja popraćeno mnoštvom fotografija. Među temama izlaganja spomenuta je i činjenica da je Europsko natjecanje 2007. godine upravo u Kuvajtu dobilo nagradu za najbolje natjecanje učača Kur'ana u svijetu. Po završetku izlaganja članovi odbora ostali su ugodno iznenađeni viđenim te su pohvalili organizatore natjecanja i zaželjeli im mnogo daljnjeh uspjeha u radu.

Među najvažnijim preporukama i odlukama koje su uvrštene u završnu  riječ bile su i one koje se odnose na naše Europsko međunarodno natjecanje a one su:

  • Odbor podupire Europskog međunarodnog natjecanja Kur'ana u Hrvatskoj u svim aspektima;

  • Donesena je odluka o osnivanju svjetskog natjecanja učača Kur'ana pod nazivom „Nagrada nad nagradama“ koje bi se održavalo svakih 5 godina, a na njemu bi se natjecali pobjednici svih međunarodnih natjecanja.

Prilikom boravka u Kuvajtu naši predstavnici sastali su se sa zamjenikom ministra vakufa i islamskih pitanja g. Walidom Al-Shuajbom ujedno i predsjednikom odbora za međunarodna natjecanja učača Kur'ana te sa glavnim zamjenikom ministra g. Feridom Imadijem. Upućen je službeni poziv muftije dr. Hasanovića ministru Vakufa i islamskih pitanja dr. Fahdu Al-Affasiju da posjeti Islamsku zajednicu u Hrvatskoj.

U tijeku posjete susreli smo se i s glavnim povjerenikom za vakuf g. Muhammedom Al-Jalahimom. Na tom susretu zamolili smo za pomoć oko izgradnje Islamskog Centra u Sisku te uputili poziv našim domaćinima da budu naši gosti na otvorenju Islamskog Centra u Umagu.

Posljedni dan boravka pozvani smo na svečanu promociju 136 novih hafiza Kur'ana iz različitih zemalja, među kojima je najmlađi imao tek 8 godina a najstariji preko 50. Samo nekoliko dana prije promovirano je 80 novih žena hafiza Kur'ana.