U posjeti Srebrenici i Potočarima, u petak 26. maja, boravili su muftuja tuzlanski Vahid-ef. Fazlović i muftija dr. Aziz-ef. Hasanović, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Delegaciju koju su predvodili muftije Fazlović i Hasanović, činili su i direktor Islamske gimnazije dr. Ahmed Smajlović  u Zagrebu Mevludi Arslani, član Sabora Islamske zajednice u BiH Mirza Šabić, sekretar Mešihata IZ u Hrvatskoj Nermin Botonjić i sekretar muftijstva tuzlanskog Muhamed Hasanspahić.

Upriličena je posjeta i obilazak Muzeja genocida, a džumu namaz na musali u Memorijalnom centru u Potočarima predvodio je i hutbu održao muftija Aziz-ef. Hasanović.

Džematlijama se obratio muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović koji je iskazao radost što zajedno sa muftijom Hasanovićem i njegovim saradnicim, trenutke u kojima dočekujemo mubarek mjesec ramazan, provodi sa džematlijam Srebrenice i Potočara, kao i džematlijama iz Bijeljine koji su danas prisustvovali džuma namazu u Potočarima.

Muftija Hasanović je u svojoj hutbi istakao hurmet mjesta i vremena u kojem se nalazimo, kao i važnost iskazivanja počasti šehidima. Mjesec ramazana je škola koja u ljudima budi osjećaj prema drugome, posebno prema onome koji je u potrebi istakao je muftija. Ukazao je na blagodati mjeseca ramazan i uputio čestitke džematlijama povodom njegovog nastupanja.

Ranije tokom dana, delegaciju Mešihata IZ u Hrvatskoj primio je muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović. Tokom ovog prijema, kojem je prisustvovao i pomoćnik muftije tuzlanskog Sead-ef. Seljubac, razgovarano je o mogućim zajedničkim aktivnostima Mešihata i Muftijstva.