Planeta Zemlja i njena bezimena sestra (lijevo)

Dok živimo u svijetu punom sukoba i to uglavnom zbog teritorijalnih pretenzija krvarimo za komadiće zemlje, negdje u svemiru otkrivaju se nove planete slične ovoj našoj za sada po svoj prilici prazne i nenaseljene. Jedna od njih slična našoj ima u godini 1107 dana. Otkrivena je planeta na kojoj je jedan sat traje koliko 104 godine na Zemlji. U svemiru najveći dokaz Božjega postojanja nalazi se u planet velikoj koliko 1317 naših Zemalja oko koje kruži 67 mjeseci koja bi također mogla imati uvjete života kakve mi imamo na Zemlji. Svjedoci smo da znanstvenici iz Europe i Nase skoro mjesečno otkrivaju zvijezde i planete za čije postojanje nismo znali. Takva jedna planeta nedavno otkrivena i snimljena teleskopom Hueblo ne da se razlikovati od Zemlje. Za novootkrivenu planetu, koja još nije dobila ime, znanstvenici kažu da je relativno u našoj blizini svega 4,24 svjetlosne godine. Ona se nalazi u sazviježđu Kantora i najbliža je planeta sunčevom sustavu. Njemački tjednik Der Spigel u svom broju od subote 10. kolovoza piše na temelju procjena znanstvenika da bi otkriveni planet mogao biti najpogodniji za život stanovnika Zemlje i da do sada nije otkriven planet sličnih osobina. Glasnogovornik opservatorija Ričard Houck odbio je otkriti detaljnije podatke o ovom planetu. Astronom koji je zatražio da mu se ne spominje ime izjavio je da je otkriću ovoga planeta prethodio vrlo naporan i dugotrajan posao.

S druge strane američka svemirska agencija NASA prije otprilike godinu dana saopćila je da je otkrila planet na rubu sunčevog sustava koji jako sliči našoj Zemlji, ali je jako daleko od Zemlje oko 1400 svjetlosnih godina ili 10 milijardi kilometara. Prisjetimo se ovdje kur'anske sure I'radž u kojoj Svevišnji kaže da postoje bića (meleki) koji u jednom danu mogu prelaziti prostor kao čovjek u pedeset tisuća godina.

Pogledajmo što uzvišeni Kur'an kaže na temu tih otkrića:

*U 30-0m ajetu sure El-nbija Svevišnji kaže: Zar nevjernici ne vide da su svemir i zemlja bili jedno pa smo ih rastavili, a od vode sve živo stvorili.

*U125 ajetu sure El-En'am Sveznajući kaže: Koga Bog želi uputiti grudi mu učini punim, a koga želi stranputicom uputiti grudi mu tijesnim učini kao da se u nebeske visine penje.

*U 47 ajetu sure Zarijat Allah poručuje: Mi smo rukama svojim svemir stvorili i mi ga širimo.

*U 48 ajetu sure Ibrahim Svevišnji kaže: Jednoga dana kad Zemlja bude zamijenjena drugom Zemljom, i svemir također i dignu se iz grobova i krenu prema svom silnom gospodaru.

*U 12 ajetu sure Et-Talak stoji: Allah je stvorio sedam nebesa i Zemalja također i s njima upravlja kako bi znali da Allah sve može i da svojim znanjem sve drži pod kontrolom.

*U 63 ajetu sure Zumer stoji: I svemir i Zemlja imaju upravljački mehanizam (ključ), a oni koji to ne vjeruju gubitnici su.

Kad o svim ovim porukama razmislimo ne možemo a ne priznati: Bože nisi Ti sve ovo stvorio samo tako.

muftija Ševko ef. Omerbašić