Prije kojih četrnaest mjeseci, na inicijativu muftije dr. sc. Aziza ef. Hasanovića, započeli smo pripreme za izdavanja mjesečnika Mimber. Posložili smo rubrike nastojeći biti informativni na svim područjima i u svim džematima u Republici Hrvatskoj. Okupili smo oko sebe vrlo respektabilnu ekipu suradnika i prikupili izvrstan rukopisni materijal, uglavnom originalan i po zamisli i po izvedbi.

Muftija je zahtijevao da sve bude prvorazredno i profesionalno urađeno, a ekipa koju je odredio za uređivanje Mimbera nije bila grafički i likovno na takvoj profesionalnoj razini koju je Muftija tražio, pa smo pomoć potražili kod Nuradina Dina Trtovca, jednog od najboljih svjetskih grafičkih i likovnih majstora, tim više što Trtovac ima izuzetno kvalitetan tim za grafički dizajn i prijelom, Anu Zubić i Marina Jukića.

Naravno, Trtovac i ekipa prihvatili su se posla, likovno i grafički uredili Mimber na razini najboljih svjetskih publikacija.

Mimber je trebao biti sufinanciran od Države Katar, samoga emira Hamada bin Khalifa Al-Thanija. Budući da je 2013. godina bila puna aktivnosti drukčijih sadržaja, nismo završili razgovor s Državom Katar oko financiranja Mimbera. Tako taj prvi broj nije bio tiskan. Svima koji su radili časopis bilo je žao što naših ruku djelo nije tiskano u zamišljenom obliku.

Nedavno je muftija dr. sc. Aziz ef. Hasanović ponovo bio u Kataru, pa se, između ostaloga, razgovaralo i o Mimberu. Razgovori su bili uspješni. Odlučili smo ponovo pokrenuti mrežu suradnika i pripremiti drugi broj, koji bi trebao izaći tijekom ožujka 2014. godine.

Muftija je odlučio da Mimber tiskamo kao tromjesečnik, to jest u godinu dana izdat ćemo četiri broja časopisa.

Zato smo odlučili da prvi broj časopisa, premda još potpuno nezavršen, objavimo u ovom obliku, kako biste imali punu informaciju o onom što smo radili i što ćemo raditi.

UREDNIŠTVO

Mimber br. 1