MEDŽLIS ISLAMSKE ZAJEDNICE ZAGREBISLAMSKA TRIBINA “DR. SULEJMAN MAŠOVIĆ“

Medžlis Islamske zajednice Zagreb, u okviru tradicionalne tribine „Dr. Sulejman Mašović“ u četvrtak, 8.10.2015.god./24.12.1436., nakon jacije namaza (20:15) organizira

promociju knjige

“Izr(ij)eke – za raju iz Raja“

autora mr. hfz. Sulejmana ef. Bugarija

koja će se održati u kongresnoj dvorani "hadži Salim Šabić" Islamskog centra u Zagrebu, ulica Safvet-bega Bašagića 1, (bivša Gavellina 40)

Knjiga Izr(ij)eke - Za raju iz Raja  jedinstveno je Bugarijevo štivo kakvo do sada nije objavljivao. Napisana je u formi izreka i, uvjetno kazano, aforizama koji nastaju kao kondenzirano znanje, iskustvo, znanstveno pregalaštvo i životna praksa autora. Istražujući čovjeka u punom smislu a u potrazi za odgovorom na ključna pitanja suvremenog ljudskog bića i uzroka gotovo općeg nezadovoljstva, zasićenja i dosade, nastale su "Izreke - Za raju iz Raja“ u kojima autor nudi odgovore i izlaz.

Objavljene su i vrlo vrijedne bilješke o Bugarijevim izrekama koje je načinio akademik Rešid Hafizović. Pogovor knjizi potpisuje Mirsad Priganica, a recenzenti knjige su akademici Tvrtko Kulenović, Dževad Jahić te Kerima Filan.

Radujemo se Vašem dolasku!

Uz autora o knjizi će govoriti: Ervin Jahić Ajet Arifi

Moderator: Dževad Jogunčić