Novi generalni tajnik Rabite Muhammed Abdulkerim el-Isa ovih dana je u posjetu muslimanima zapadne Europe. U francuskom gradu Lilu posjetio je Institut Ibn Sina za humanističke znanosti

U Institutu Ibn Sina dočekao ga je generalni tajni Europske Konferencije dr. Muhammed Beššar koji je gostu objasnio rad i djelovanje instituta. U razgovorima sa gostom nije se mogla izbjeći ni tema terorizma koji je francuske muslimane snažno pogodio. Po broju pripadnika Daiša francuski muslimani su na samom čelu. Gosta iz Rabite zanimalo je što Institut Ibn Sina čini u borbi protiv ekstremizma.

Novi generalni tajnik Rabite dolazi na čelo ove međunarodne islamske institucije nakon dr. Turkija koji je bio na njenom čelu više od 20 godina. Rabita je tijekom svih proteklih godina dala velik doprinos očuvanju islama u sredinama u kojima su muslimani manjina. Od novog generalnog tajnika očekuje se mnogo više s obzirom na stanje muslimana u svijetu. Domicilni muslimani u Europi Bošnjaci i Albanci do sada su nerijetko bili u središtu pozornosti ove organizacije. Nadati se da će tako i dalje ostati.

Zanimljivo je istaći da Institut Ibn Sina u Lilu u Francuskoj svoj program rada i aktivnosti uskladio sa načelima vesatijje a koju je inicirao Kuvajt.