Američka svemirska agencija Nasa tvrdi da ni jedan planet uključivši i Proximu B znanu kao Super Zemlja nisu podobne za život na njima

Nakon što je poznati astrofizičar i astronom Escodo izjavio da plane Proximo B ima atmosferu identičnu Zemlji, te da ima oblake koji natapaju njegovo tlo i raslinje američka svemirska agencija Nasa priopćila je da planeta Proximo B te još neke druge planete nemaju uvjete da bi se na njima razvio život sličan našem planetu. Nasa tvrdi da svi planeti uključivo i Proximo B koje kruže oko zvijezde Crveni patuljak (Red Dwarf) nemaju uvjete za život na njima. Znanstvenici Nase ustanovili su da je radijacija koju isijava Crveni patuljak tako snažna da uništava sve što ima život. U njegovoj atmosferi nema kisika niti na površini Proxima B ima tekuće vode. Svako dva sata planet Prosima B bombardirana je zračenjem sa Crvenog patuljka. I da je u njegovoj atmosferi bilo kisika on je nestao prije 10 milijuna godina.

Ne zna se točno koliko je Proxima udaljena od zemlje. Jedni tvrde 100 milijuna svjetlosnih godina, a neki i 300. Planet je do sada viđen samo dva puta i to sa teleskopa u Čileu. Otkriven je 2014. godine. Sva nagađanja da bi ovaj planet mogao postati druga Zemlja ovime su se pokazale neosnovane.