U srijedu, 4. 11. 2015., delegacija Islamske zajednice u Hrvatskoj predvođena predsjednikom UO Zirata, Berminom Meškićem i rukovoditeljem Zirata Adinom Hrustićem, g. Nedimom Omerovićem, voditeljem Odjela za edukaciju Centra za certificiranje halal kvalitete i glavnim imamom Medžlisa IZ Slavonski Brod, Husret ef. Hasanovićem, posjetila je Zimski tranzitno-prihvatni centar u Slavonskom Brodu, koji je otvoren prije 24 sata.

U sklopu posjete, delegacija je donijela prijeko potrebnu pomoć izbjeglicama, od čega posebice izdvajamo sredstva za vinterizaciju, posebice deke, zimsku odjeću, zimsku obuću, jakne, kape, rukavice i šalove.  U ovu vrijednu humanitarnu akciju uključile su se i mnogobrojne džematlije medžlisa Islamske zajednice Zagreb i Gunja, na čemu im se posebno zahvaljujemo.

Edvard Homa, rukovoditelj Crvenog križa u Zimskom tranzitno-prihvatnom centru, upoznao je delegaciju Islamske zajednice u Hrvatskoj o stanju i uvjetima u Centru, koje je ocjenjeno kao vrlo dobro i organizirano.

Islamska zajednica u Hrvatskoj i Zirat će, ako Bog da, redovno dostavljati humanitarnu pomoć u navedeni Centar u Slavonskom Brodu, sve dok za to postoji potreba.