Uoči samog ramazana u Sarajevu je održano treće međunarodno natjecanje iz Islamskog vjeronauka na kojem je ekipa iz Hrvatske, u sastavu Suada Olomani, Ema Begović i Selmana Bašić, osvojila prvo mjesto. Ćamil ef. Bašić, glavni imam MIZ Zadar, mentor je pobjedničke ekipe koja je predstavljala našu zajednicu. Iako je na čelu najmlađeg Medžlisa u Hrvatskoj, karakterističnog po mnogo čemu što otežava rad, Ćamil ef. već nekoliko godina niže uspjehe na različitim natjecanjima. Veli da je tajna u upornosti i individualnom pristupu svakom djetetu.

Ovo natjecanje organizira se svake godine za najbolje polaznike Vjeronauka iz europskih država koje imaju ovaj predmet u okviru redovnog obrazovnog sustava. Nagrada za najuspješnije učenike i njihove mentore je studijsko putovanje u Istanbul.

Za svaku je pohvalu ovaj značajni projekt Uprave za obrazovanje pri Rijasetu te dalekovidnost njegovog nositelja doc. dr. Nezira Halilovića, čija je ideja okupljanje, međusobno upoznavanje i druženje na putu vjere, dobra i znanja naših najboljih pojedinaca iz europskih zemalja po kojima su muslimani ovih prostora razasuti te davanje mogućnosti da se u okviru ovog projekta i muallimi dodatno educiraju razmjenjujući iskustva i ideje. Pored mentora ekipe koja predstavlja našu zajednicu, imamo mogućnost na ovo studijsko putovanje poslati još nekoliko muallima. Ove su godine išli muallima Besima Đikić i Adnan ef. Đikić iz Rijeke te Haris ef. Opardija iz Zagreba. Vratili su se puni pozitivnih dojmova i novih saznanja, a posebno nas veseli što ćemo narednih godina kroz ovaj projekt nagraditi i motivirati većinu naših muallima.