Muftija dr.sc. Aziz Hasanović susreo se u petak, 21. travnja, u Islamskom centru Zagreb s bošnjačkim članom Predsjedništva BiH gospodinom Bakirom Izetbegovićem. Tijekom polusatnog sastanka muftija Hasanović je upoznao g. Izetbegovića s aktivnostima Islamske zajednice u Hrvatskoj. S obzirom da je čak 73 posto članova Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj bošnjačke nacionalnosti, neizostavna tema bilo je stanje Bošnjaka u Hrvatskoj. Razgovaralo se i o odnosima Hrvatske i Bosne i Hercegovjne, kao i o odnosima Bošnjaka i Hrvata u Bosni i Hercegovini. Gospodin Izetbegović je istaknuo kako je na europskom i NATO putu Bosne i Hercegovine izuzetno važna podrška koju dobivaju od Republike Hrvatske.

Sastanku, koji je protekao u prijateljskom tonu, prisustvovali su i muftija Ševko ef. Omerbašić, zamjenik muftije Hasanovića prof. Mevludi Arslani, glavni imam zagrebačke džamije kurra hafiz mr.sc. Aziz Alili, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba g. Harun Omerbašić i drugi.

Gospodin Izetbegović boravit će u Zagrebu dva dana u koji  je došao povodom održavanja međunarodnog znanstvenog simpozija „Bosanski jezik u vremenu“.