U utorak, 25. travnja 2017. na poziv veleposlanika Malezije NJ.E.Mohda Hassana Bala, održan je prijem u rezidenciji veleposlanika za prijatelje muslimane. Prijemu su prisustvovali muftija dr.Aziz ef. Hasanović, njegov zamjenik Mevludi Arslani, tajnik mr.sc.Nermin Botonjić, veleposlanici arapsko-muslimanskih zemalja u R Hrvatskoj te učači Kur'ana koji su proteklih godina sudjelovali i predstavljali Islamsku zajednicu u Hrvatskoj na Internacionalnom natjecanju učača Kur'ana u Maleziji kao i ovogodišnji predstavnici-natjecatelji glavni imam MIZ Poreč Ismet Ibiši i Lejla Ferhat.

Prijem je započeo učenjem dove kurra hafiza mr.sc.Aziza Alilija, glavnog imama MIZ Zagreb, a potom je pozdravnim riječima dobrodošlice prijem otvorio veleoslanik NJ.E.Mohd Hassan Bal koji je iskazao zahvalnost i radost zbog prijema sa željom da se osnaže prijateljske i bratske veze i u budućnosti.

Potom je veleposlanik riječ predao muftiji Hasanoviću koji se zahvalio Maleziji na svemu što je dosad učinila za muslimane kako u Hrvatskoj tako i u Bosni i Hercegovini izrazivši zadovoljstvo sa dosadašnjom suradnjom posebno se referirajući na model obrazovanja u Maleziji kojeg smatra najuspješnijim modelom obrazovanja u jednoj muslimanskoj zemlji poručivši da je za njega osobono Malezija "muslimanska Amerika".

Muftija je s tim u vezi istakao kako su njegove dvije kćerke završile visoke studije u Maleziji kao i njegov zet čime osobno potvrđuje kvalitetu obrazovanja u Maleziji. Muftija je također izrazio zadovoljstvo što već nekoliko godina predstavnici iz Hrvatske sudjeluju na jednom od najprestižnijih i najkvalitetnije organiziranih natjecanja učača Kur'ana u svijetu izrazivši zahvalnost veleposlaniku i na tome.

Službeni dio prijema završen je prigodnim obraćanjem i predstavljanjem ovogodišnjeg učača Kur'ana Ismet ef.Ibišija, a na kraju je ašere proučio hafiz Aziz ef. Alili.

Potom je uslijedilo ugodno druženje, razgovor uz domjenak tradicionalne malezijske kuhinje.

Alem Crnkić