Nastavak akcija prikupljanja i pružanja pomoći

U petak, 19. veljače 2016. godine predstavnik Zirata Islamske zajednice u Hrvatskoj distribuirao je humanitarnu pomoć migrantima u Zimski prihvatno - tranzitni centar u Slavonskom Brodu. Pomoć se sastojala od odjeće i obuće, a posebice od dječjih proljetnih jakni, kao i dječje obuće, što je najviše i nedostajalo u kampu.

U kampu nas je primio g. Teni Čuček, voditelj HCK-a, koji nas je pobliže izvjestio o situaciji u kampu. U trenutku posjeta kampu 500-ak migranata čekalo je nastavak svog mukotrpnog putovanja.

Također, distribuirali smo potrepštine Hrvatskom Crvenom križu u Zagrebu, ponajviše odjeću koja nije potrebna u kampu u Slavonskom Brodu. Sudjelovali smo i pri pomoći socijalno ugroženim članovima naše Zajednice u Zagrebu.

Ovim putem se zahvaljujemo svim dobrim ljudima koji su sudjelovali na bilo koji način u navedenim akcijama!

Podsjećamo da svi članovi naše Zajednice i građani koji mogu i žele pomoći, mogu izvršiti uplate na blagajnama medžlisa Islamske zajednice diljem Republike Hrvatske s napomenom da je za Zirat ili uplatom na žiro račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb, IBAN HR33 2340 0091 1107 1850 5.

Zirat IZ u Hrvatskoj