ISLAMICA 500 prepoznala utjecaj koji Centar za certificiranje halal kvalitete na čelu s gosp. Aldinom Dugonjićem ima u islamskom svijetu i ekonomiji.    

U vrijeme kada je mnogo tržišta doseglo točku zasićenja, kreira se jedno od najbrže rastućih tržišta u svijetu i nudi se velika prilika za rast tvrtkama širom svijeta. Tržište halal proizvoda i usluga će uskoro doseći ukupnu vrijednost od 2 trilijuna američkih dolara na godišnjoj razini. Svaki mjesec, tržište biva bogatijim s novim gospodarstvenicima koji prilagođavaju svoje proizvode i usluge zahtjevima ovog tržišta.

Islamska ekonomija je sofisticirano tržište. Djelovanje na ovom tržištu zahtjeva dobro razumijevanje svih njegovih komponenti, rizika i prilika. Da bi odgovorila na potrebe potrošača koji zahtijevaju halal proizvode i usluge, tvrtka će procijeniti koje izmjene je potrebno uvesti u proizvodnji ili plasmanu proizvoda i usluga, kako dobiti certifikat koji jamči halal kvalitetu, kako će se to odraziti na lanac opskrbe i dolazak proizvoda do tržišta, tržište koje zemlje je privlačno za tvrtkin proizvod, kako organizirati lokalnu distribuciju i slično.

Dugoročno sudjelovanje na halal tržištu zahtjeva iznimno dobro poznavanje i razumijevanje kako konteksta tako i korisnika, te razvijenu snažnu mrežu kontakata. Upravo iz te uočene potrebe,  nastao je i poslovni vodič ISLAMICA 500 koji daje pregled ideja za sofisticirano djelovanje na halal tržištu i umrežavanje s najutjecajnijim ljudima u razvoju halal tržišta i ekonomije.

ISLAMICA 500 na godišnjoj razini daje pregled biografija 500 najutjecajnijih osoba u islamskom svijetu i ekonomiji. Obzirom da je islamska ekonomija multi-sektorska i globalna, ISLAMICA 500 fokus stavlja na osobe iz različitih sektora, tržišta i nacija. Vodič daje popis lidera u svijetu industrije, financija, znanosti, gospodarstva, politike, međunarodnih odnosa, prava i medija, točnije svim podrjučima koji utječu na islamsku ekonomiju.

Novo izdanje, izdanje 2017, poslovnog vodiča ISLAMICA 500 promovirano je 10. listopada 2016. godine u Dubaiu.

Gosp. Aldin Dugonjić, rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete imenovan je jednim od 500 najutjecajnijih osoba u islamskom svijetu i ekonomiji. Elektroničko izdanje ISLAMICA 500 možete pogledati ovdje: http://islamica500.com/the-guide-2/#wpcf7-f2035-p2026-o1, a biografiju gosp. Dugonjića naći na strani 185.

Iznimno nam je čast i zadovoljstvo da je upravo ISLAMICA 500 prepoznala utjecaj i doprinos koji Centar za certificiranje halal kvalitete i njegovo rukovodstvo daju razvoju halal tržišta i islamske ekonomije u Republici Hrvatskoj i svijetu.